Pàgines

dilluns, 30 de gener de 2012

Els contes reuneixen mestres i infants al CCMN


Com ja vam comentar en un article anterior, el treball final de la Formació de mestres al Centro Cultural Municipal Ntsingya (CCMN) consisteix a que els docents recullin contes de la seva tradició oral, alguns dels quals els narren després a les sessions de contes realitzades al mateix Centro.

Aquestes sessions s’emmarquen dins l’acord de col·laboració que Contes pel món hem establert amb el Conselho Municipal de Maputo per dinamitzar el CCMN. Els seus objectius principals són fomentar el reconeixement de la pròpia cultura, enfortir l’autoestima identitària i promoure la cohesió del barri.

A dia d’avui s’han realitzat 4 sessions amb aproximadament 250 convidats cadascuna, que han pres forma de sarau cultural, combinant diverses expressions de la cultura popular moçambiquesa. A banda de les narracions de contes, algunes històries s’han teatralitzat i, a més a més, els assistents han pogut gaudir de danses tradicionals representades per grups de ball del CCMN.

Així mateix, la 3a i la 4a sessió de contes han coincidit amb els actes de cloenda del primer i del segon cicle de tallers extraescolars de lectoescriptura, oralitat i plàstica que Contes pel món gestionem al CCMN.

Aquests tallers, que s’organitzen en tres cicles de tres mesos cadascun, els imparteixen a mode de pràctiques els docents que han cursat la Formació de mestres. En cada cicle hi participen una cinquantena d’infants i joves del barri de Xipamanine de Maputo, de manera que, quan finalitzi el tercer cicle, a l’abril de 2012, el projecte haurà arribat a 150 nens i nenes.

Durant els actes de cloenda dels tallers, aquests nens i nenes exhibeixen una exposició de pintura, representen peces teatrals, ofereixen demostracions de dansa i comparteixen els jocs tradicionals que han après. Així mateix, després de cada narració de contes per part dels mestres, alguns infants surten davant del públic per reflexionar sobre quin missatge i quins valors els ha transmès la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada